top of page

      Demián Luna

             Compositor

Director artístic i pedagògic

Compositor argentí nascut a Córdoba el 22 de gener de 1975. Estudià composició musical i piano a l’Escuela de Artes de la Universidad Nacional de Córdoba, Argentina. L’any 2002 viatja a Barcelona per a realtizar estudis de “Perfeccionamient i Especialització Musical en Composició i Instrumentació” al Conservatori Superior de Música del Liceu, com a alumne del compositor català Benet Casablancas. Posteriorment amplia la seva formació amb Martin Matalon, al CRR93 d'Aubervilliers-Paris. Ha assistit com a alumne actiu a nombroses classes magistrals i cursos de composició dictats per prestigiosos músics, entre els que destaquen: Jonathan Harvey, G. Aperghis, B. Ferneyhough, F. Cerha, Kaija Saariaho, Luis De Pablo, Cristóbal Halffter, Hèctor Parra, Alberto Posadas, Martín Matalón, César Camarero, Giacomo Manzoni, Franco Donatoni, Arditti Quartet (Workshop). 

Les seves obres han rebut diversos premis i distincions: 2n Concurs de Composició Vocal Amics del Liceu (Barcelona), Premi Francisco Guerrero Marín-XIX concurs Jóvenes Compositores CDMC-Fundación Autor, V concurs Musici Mojanesi 2009 (Treviso, Italia), Incentivo a la creación de obras sinfónicas 2010 Fundación Autor-AEOS (Asociación Española de Orquestas Sinfónicas), Beca para la creación 2010 del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA)-Generalitat de Catalunya, TRINAC 2010 i TRINAC 2012 (Tribuna Nacional de Compositores) Argentina. Ha rebut encàrrecs de la Junta de Andalucía, Fundació Privada de L’Auditori i L’Orquestra, Festival de música contemporània de Barcelona Nous Sons, Residencia de Estudiantes de Madrid, Orquesta Filarmónica de Málaga, Fundación Autor-AEOS, Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, Generalitat de Catalunya, Instituto Valenciano de la Música, Festival Ensems-Festival de música contemporània de València, Festival Mixtur, etc.

El 2012 és seleccionat per a representar a Argentina als “World Music Days 2012” a Bèlgica, organitzat per la Societat Internacional de Música Contemporània (ISCM).

La seva música ha estat interpretada en prestigioses salas: Sala d’Actes del Conservatorio Del Liceu (Barcelona), Ateneu Barcelonès, Auditorio 400 del Museo Nacional Centro De Arte Reina Sofía (Madrid), L’Auditori (Barcelona), Residencia de Estudiantes (Madrid), Palau de la Música de València, Großer Saal Akademie für Tonkunst (Darmstadt, Alemanya), Auditorio Consejo profesional de Ciencias Económicas (Buenos Aires, Argentina), Auditorio del Conservatori de Perpinyà (França), Palau de la Música Catalana, Palau de les Arts de València, Teatro Cervantes (Málaga), o l’Arnold Schönberg Center (Viena).

Ha compost música per a instruments solistes, música vocal, de cambra i simfònica.

Des de l'any 2013 és director artístic i pedagògic del Barcelona Modern Project, i director del "Curs Internacional de Composició IF-BMP", i des del 2016 és professor de composició i assignatures teòriques al Conservatori Superior de Música del Liceu.

 

És un saxofonista que comprèn la tradició clàssica del seu instrument al mateix temps que explora les noves i interminables vies expressives que és capaç de desenvolupar un instrument tan versàtil. Nascut a Alacant, Nacho Gascón aviat se n’anà a estudiar a la prestigiosa Universitat del Sud de Califòrnia a Los Angeles, on va poder disfrutar del ric ambient musical d’aquesta ciutat. És en aquesta etapa quan té lloc la gravació de diferents pel·lícules i debuta amb Los Angeles Philharmonic al Hollywood Bowl als 22 anys. Al mateix temps rep nombrosos premis i distincions com el Yamaha Young Artist o ser finalista del New York Concert Artist Guild Competition. També és guardonat amb la primera estada per a un saxofonista al festival de música d’Aspen, Colorado. Amb una extensíssima experiència orquestral, Nacho Gascón ha col·laborat amb directors i compositors de la talla de John Williams, Esa-Pekka Salonen, Mstislav Rostropovich, John Adams, Eiji Oue, David Robertson, Diego Masson, Michael Stern, Lawrence Foster o Leonard Slatkin i ha estrenat obres de compositors com Arnau Bataller, Bear McCreary, Robert Linn, Berthold Tüercke, Jesus Rodriguez Picó y H.K. Gruber, tocant en grups com The Furious Band, Barcelona 216 i l’Ensemble Barcelona Nova Música, i amb orquestres com  Los Angeles Philharmonic, New West Symphony, Los Angeles Chamber Orquestra, la Orquesta Pablo Sarasate de Pamplona, l’orquestra del Gran Teatre de Liceu, l’Orquestra de Cadaqués i l’OBC. Actualment, Nacho Gascón combina la seva faceta interpretativa amb la pedagògica. Des de  2001 imparteix Música de Cambra i Saxòfon en l’Escola Superior de Música de Catalunya i des de 2013 és també especialista de repertori orquestral en el Conservatori Superior de Música d’Aragó.​

 

Joan Pons

        Flauta

Nascut a Barcelona, comença els seus estudis musicals a l’Escolania de la Catredral de la ciutat, i més tard s’inicia en la flauta amb Jaume Cortadellas, David Albet i Magdalena Martinez, obtenint el Premi d’Honor de Grau Elemental i Mitjà en els conservatoris de Barcelona i Badalona. Beques de la Generalitat i del Govern Francès el porten a estudiar a París amb Vicenç Prats, Thomas Prevost i Pierre Yves Artaud. Tot seguit es perfecciona amb Raymond Guiot a Roma. Rep masterclasses de Jaime Martin, Michel Debost, Aurèle Nicolet, Andràs Adorjan, Jaques Zoon, Ramson Wilson, Emmanuel Pahud, entre d’altres. Com a solista ha actuat al Festival del Primer Palau (1999). Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), de la Ingolstad Akademie Orkester i del Pacific Music Festival (Sapporo). Forma duo contemporani amb l’arpista Isabel Maynes des de 1995. Ha col·laborat amb orquestres estatals como l’Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Simfònica de Barcelona, Orquestra del Teatre Lliure i també ha col·laborat en la KBS Symphony Orchestra  Seoul (Corea), essent membre habitualment de grups com el Barcelona216, Barcelona Modern Project, amb els quals ha actuat a sales com l’Auditorio Nacional (Madrid), Okayama Hall (Japó), Seoul Arts Center (Corea), Domaine Forget (Canadà), Teatre Champs Elysées (França), Schönberg House (Viena). Com a docent, actualment és professor de les Escoles Municipals de Santa Perpètua de Mogoda i Hospitalet de Llobregat, duent a terme en aquest darrer centre un projecte de cohesió social com a coordinador de l’anomenat “quintet de vent a les escoles”.

 

David Casanova

 Piano

 

Té estudis Superiors de piano amb el pianista Miquel Farré al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Especialitzat en repertori contemporani ha estrenat més de 50 obres de compositors (tant espanyols com estrangers). Com a membre del Barcelona Modern Project Ensemble ha gravat per al segell "la mà de guido" les integral de la música per a piano de Xavier Benguerel (2009) i només l'any 2010 tres Cds amb música d'Anna Bofill, Jose Luis Delás i Jesús Rodríguez Picó. També ha gravat per al segell Columna Música, Fundació Autor i D + 3.

El seu repertori abasta des dels clàssics del s.XX (Schoenberg, Webern, Boulez, Carter) com a compositors actuals (Benet Casablancas, C. Halffter, Hèctor Parra, Demian Luna, Raphaël Cendo, José Manuel López López, Martin Matalon i altres). Ha actuat a l'Auditori de l'Institut Francès de Barcelona, a l'Auditori del Teatre Fortuny de Reus com a solista del Concert de Falla per a piano i cinc instruments de vent, a la sala de concerts de l'Institut Cervantes de Viena, la Sala de concerts del Conservatori de Perpinyà, la Sendsaal de la Ràdio de Bremen, l'Arnold Schoenberg Center de Viena, etc; a més de nombroses actuacions tant dins d'Espanya (València, Ciudad Real, Bilbao, Santiago de Compostel·la) com fora de les nostres fronteres (Argentina, Brasil, França, Alemanya i Àustria). Durant l'any 2015 ha actuat amb el grup Bcn216 en la difusió de l'obra d'Héctor Parra tant al Palau de la Música de Barcelona com a l'Auditori de Barcelona. L'any 2016 ha dut a terme el projecte de difusió i gravació de l'obra completa per a piano del compositor Joan Carles Blanch sota el segell DarmósMusicProjects. Té com a projectes immediats la gira de Concerts pel Magrib amb la mezzosoprano Anna Hasler convidat per l'Institut Cervantes a partir de la Primavera del 2018; acaba d'acabar un projecte d'enregistrament en suport CD de la integral de l'obra per a piano només del compositor Demian Luna juntament amb la majoria d'obres per a piano del compositor Benet Casablancas (ColumnaMúsica).

 

Nacho Gascón  Saxo

 

Takao Hyakutome

            Violí

 

Nascut a Sapporo, Takao Hyakutome va començar a prendre classes de violí a l'edat de 4 anys.

Va estudiar al Conservatori de Maastricht i al Reial Conservatori Flamenc d'Anvers amb el Prof. Dirk Verelst (violí i música de cambra) i el professor Wim Henderickx (composició).

Després d'haver guanyat diversos premis en concursos internacionals, ara és principalment violinista i violista solista i estrena regularment obres per a violí sol i per a ensemble. També treballa amb ChampdAction i molts altres grups de música de cambra.

S'ha presentat en festivals com Ultraschall a Berlín, Biennal Musiques en Scène a Lió, ME_MMIX a Palma de Mallorca, Mixtur a Barcelona, ​​Fòrum Wallis a Leuk, i molts altres.

A més de ser actiu com a intèrpret, Takao també realitza investigacions sobre tècniques de violí esteses i violí/viola de 5 cordas. Sovint se li va convidar a fer classes magistrals i tallers donant conferències sobre aquests temes. A més, és membre del grup de recerca en pràctica de la interpretació en perspectiva al Conservatori d'Anvers.

Takao utilitza un violí, Edoardo Marchetti, Torino, 1910; el violí de 5 cordes, Stefan Jarosz, 2013, Anvers; i el violí elèctric de 5 cordes, John Jordan, Concord, 2011.

    Mònica Marí

           Violoncel

Mónica Marí, guanyadora del “Primer premi” i “Premi del públic” en el concurs Arjau 2015 en la categoria de música catalana,  col·labora amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), amb l'Orquestra Sinfóncia del Vallès (OSV), amb l'ensemble contemporani de l'Auditori "BCN216", el Barcelona Modern Project, i és la violoncel·lista principal de l'Orquestra Barcelona Filharmonia, membre del "Morphosis ensemble" i del Trio Artis Barcelona.
Nascuda a Eivissa l’any 1985, va començar la carrera musical als cinc anys amb el violí, als set el piano i des dels onze el violoncel. La seva formació inicial va tenir lloc a Eivissa amb el pianista i compositor belga Raymond Andrés seguint la programació del Conservatori del Liceu de Barcelona. Va completar la Llicenciatura de violoncel clàssic l’any 2010 al Conservatori Superior de Rotterdam CODARTS a Holanda amb els violoncel·listes Herre Jan Stegenga, Jeroen den Herder i Ad van Dongen, i el “Master of Arts in Music Performance” l’any 2013 al Conservatori della Svizzera Italiana de Lugano a Suïssa sota la tutela del prestigiós violoncel·lista Johannes Goritzki (deixeble dels grans violoncel·listes Pau Casals, Gaspar Cassadó i André Navarra).
Ha fet concerts arreu d’Europa a països com França, Eslovàquia, Bèlgica, Luxemburg, Regne Unit, Suïssa, Itàlia i Holanda i a rebut classes magistrals de grans mestres com Gregor Horsch, Colin Carr, Dmitri Ferschtman, Jose Mor, Cristoforo Pestalozzi, Welsh Moray, Melissa Phelps, Emma Ferrand, Alain Meunier, Matthias Naegele entre d’altres. 
Durant la seva estada a l’estranger, Mónica ha tocat a les sales més importants de la geografia holandesa i suïssa com la Concertgebouw d'Amsterdam, deDoelen de Rotterdam i Palazzo dei Congressi de Lugano al costat de directors com Vladimir Ashkenazy, Paolo Carignani o Yannick Nézet-Seguin i ha realitzat diversos grups de música de cambra com per exemple el duo amb piano “Ferrer” amb el qual va participar en el Festival de violoncel de Dordrecht 2007 a Holanda. Cal destacar la seva col·laboració amb el distingit director Arturo Tamayo amb qui ha fet nombrosos enregistraments de música contemporània per a la Ràdio Suïssa juntament amb l’Ensemble ‘900.
Quant al seu interès per l'ensenyament, l’any 2012 va completar el “Màster en formació del professorat” a la Universitat de les Illes Balears i actualment és professora de violoncel a les escoles del Conservatori del Liceu i a l’Escola de Música Sant Gervasi.
Mónica toca amb un instrument antic francès construït per J. Poirson, Mirecourt, l’any 1932.

Xavier Pagès-Corella alterna els estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i al Conservatori Superior de Música del Liceu, estudiant piano amb Margarita Serrat i Montserrat Almirall, composició amb Salvador Pueyo i obtenint Menció d'Honor en direcció d'orquestra amb Albert Argudo. L'any 2000 supera les proves d'admissió al Conservatori de Viena, on amplia els estudis de direcció amb els professors Reinhard Schwarz i Georg Mark. A més, participa en diversos cursos, com els impartits pels directors Antoni Ros Marbà, Ovidiu Balan, Robert Gutter, Collin Metters, Manuel Hernández Silva, i pels compositors Carles Guinovart i Albert Sardà. El 2008 coneix a Joan Guinjoan, qui ha esdevingut un dels seus principals mentors.

L'any 1994 guanya el Concurs Josep Mirabent i Magrans per a joves intèrprets amb el que estudiarà direcció i composició a la Dartington International Summer School, amb Diego Masson, Laszlo Heltay i Lou Harrison. L'any 2005 obté una menció especial del jurat de selecció en el Concurs Internacional de Joves Directors d'Orquestra de Besançon, i guanya la plaça de director assistent de Salvador Mas i Manel Valdivieso a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. L'any 2016 és finalista del IV Concurs Internacional de Direcció de l'Orquesta de Córdoba.

Ha actuat a auditoris i festivals com L'Auditori de Barcelona, el Palau de la Música, el Grec Festival de Barcelona, el Festival Castell de Peralada, el Festival d'Òpera de Butxaca i Noves Creacions de Barcelona, i el Festival Pau Casals. Ha dirigit formacions com l'Orquestra Ciutat de Granada, l'Orquestra Simfònica Ciutat d'Eivissa, l'Orquestra Ciutat d'Elx, la Giorquesta, l'Orquestra Camerata Musicae, l'Orquestra Camerata XXI, la Camerata Eduard Toldrà i l'Orquestra de Cambra Terrassa 48. En l'àmbit internacional destaca el seu debut a Amèrica amb l'Orquestra Filharmònica de Mendoza (Argentina) i la direcció de formacions com l'Orquestra Simfònica Sinaloa de les Arts (Mèxic), l'Orchestre de Catalogne (França), l'Orquestra Filharmònica "Mihail Jora" de Bacau (Romania), i la Thüringen Philharmonie (Alemanya). També ha dirigit conjunts instrumentals especialitzats en el repertori dels segles XX i XXI, com el Grup 21, el grup Sitges 94 de la Fundació Música Contemporània i el grup Barcelona Modern Project, del qual n'és director titular des de 2017.

Com a compositor, ha obtingut diversos premis nacionals i internacionals de composició, entre els quals destaquen el Premi de Composició Musical Andrés Gaos (A Coruña, 2013) —per la seva obra Des del fons del mirall, per a orquestra—, el Concurs Internacional de Composició de Tarragona (2010) —per la seva obra Ecos, per a piano i orquestra— i la Oare String Orchestra Composing Competition (Regne Unit, 2004) —per la seva obra Camí de segons, per a orquestra de cordes.

 

Xavier Pagès-Corella

Director musical

bottom of page